Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Ali Yıldırım'dan 60 milyon dolarlık yatırım

Ali Yıldırım

Fenerbahçespor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı AS İnşaat Turizm Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ Bandırma'nın Erikli Köyüne 60 milyon dolarlık büyükbaş hayvan üretim tesisi kurdu. İşletme Mü

Fenerbahçespor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı AS İnşaat Turizm Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ Bandırma'nın Erikli Köyüne 60 milyon dolarlık büyükbaş hayvan üretim tesisi kurdu. İşletme Müdürü Ali İnal, Erikli Köyünde bulunan tesislerde düzenlediği basın toplantısında, tesislerin büyükbaş hayvan süt sığırı yetiştirmeye yönelik olduğunu, tesislerin kapasitesinin 3 bin 700 adet olduğunu söyledi. Tesislerde günlük 50 ton süt üretiminin yapıldığını açıklayan İnal, üretilen sütlerin günlük olarak Ülker Grubuna satışının yapıldığını dile getirdi.
-10 milyon dolarlık süt işleme tesisi yapılacak
2017 yılında Bandırma mücavir alanları içerisinde 10 milyon dolarlık süt ve süt ürünleri işleme tesisi kurmayı planladıklarını açıklayan İnal, tesislerde üretilecek olan süt ve süt ürünlerinin ihracata yönelik olduğunu, hedef pazarın ise Ortadoğu ülkeleri olduğunu kaydetti. Ülkemizde faaliyet gösteren süt sektörünün, AB ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı yapabilmesi için kaliteli ve sağlıklı süt üretilmesi önem arz ettiğinin altını çizen İnal, İşletme olarak bu kapsamda AB Standartlarında Süt Üreten Çiftliklerin Sertifikalandırılmasına Dair Prosedür” doğrultusunda Balıkesir Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne gerekli müracaatımızı yaptık.Yapılacak denetimler sonrasında bu belgemizi de almaya hak kazanacağız”dedi.
-1 milyon dolarlık arıtma tesisi
İşletme olarak çevre ve insan sağlığına önem verdiklerinin altını çizen İnal,bunun için tesisler bünyesinde 1 milyon dolara mal olan günlük 500 ton kimyasal ve biyolojik arıtma yapabilen tesis bulunduğunu söyledi. Tesislerdeki büyük ve küçükbaş hayvanlardan çıkan katı ve sıvı atıkların arıtma tesislerinde işlendiğini dile getiren İnal, katı atıklar üreticilerimize organik gübre olarak verilmekte sıvı atıklar ise yapılan biyolojik ve kimyasal arıtma sonrasında yine tesislerde kullanma suyu olarak kullanılmaktadır”dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı